Учешће ИДН-а на 27. међународној конференцији о националним мањинама

Представници Института друштвених наука учествовали су на 27. међународној научној конференцији Националне мањине, миграције и безбедност која је одржана од 18. до 21. септембра 2023. године на Брионима, Хрватска.

Конференцијом су обухваћене три тематске области, националне мањине  демократским друштвима, миграције и миграционе политике и савремени безбедносни изазови.

Резултат рада на девет панела била је продубљена анализа различитих аспеката положаја и права националних мањина, миграцијских кретања и политика, као и савремених безбедностних изазова са којима се сусрећу појединци, друштва и државе, нарочито у региону.

Директор ИДН-а, Горан Башић, био је један од уводничара скупа; такође, одржао је излагање на тему „Скривене мањине и њихови идентитети“, док су Милица Јоковић Пантелић и Ивана Стјеља су излагале на тему Политике инклузије Рома.

Конференцију је организовао Центар за међународне и сигурносне студије Факултета политичких знаности Свеучилишта у Загребу, у сарадњи са Савјетом за националне мањине Републике Хрватске, Уредом за људска права и права националних мањина Владе Републике Хрватске, Институтом за народностна питања (Љубљана), Академском мрежом за сарадњу у Југоисточној Европи и Факултетом безбедности Универзитета Београду.

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content