Први састанак истраживачког тима пројекта IS-MIGaIN

У Институту друштвених наука је 7. априла 2023. одржан први састанак истраживача укључених у пројекат “Међународне миграције студената у контексту Србије и (ре)конструкција идентитета: Кључна питања и елементи за јавне политике“ (IS-MIGaIN).

На састанку су разматрана питања динамике и организације рада првих активности у оквиру радног пакета бр. 1, израде комуникационе стратегије, као и план набавке опреме за спровођење истраживања.

Циљ пројекта је продубљивање научног разумевања везе између идентитета и искуства међународне миграције студената у контексту земаља са релативно високом емиграцијом, као што је Србија.

Руководилац пројекта је Весна Лукић, научна саветница у Центру за демографска истраживања ИДН-а. Осим Нене Васојевић и Јелене Деспић, такође из ИДН-а, на пројекту су ангажовани и истраживачи са Филозофског факултета у Новом Саду, Филозофског факултета у Београду и Института за архитектуру и урбанизам Србије. Истраживање се реализује уз подршку Фонда за науку Републике Србије (1434), у оквиру програма Идентитети.

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content