Predstavljen zbornik u čast Đura Šušnjića

Povodom objavljivanja zbornika Život za ideju – misao i delo Đura Šušnjića u izdanju Instituta društvenih nauka u Beogradu 30. novembra 2023. godine održan je razgovor u kojem su učestvovali Goran Bašić, direktor Instituta društvenih nauka u Beogradu, Čedomir Čupić, profesor na Fakultetu političkih nauka i priređivač zbornika, i Sonja Tomović-Šundić, profesorka na Fakultetu političih nauka Univerziteta Crne Gore i recenzentkinja zbornika

Na kraju razgovora u kojem su učestvovali autori priloga i publika, prisutnima se obratio i Đuro Šušnjić čijem je misli i delu posvećen pomenuti zbornik.

Svoju naučnu karijeru Šušnjić započeo je upravo u Institutu društvenih nauka u kojem je proveo jedanaest godina. On je istakao da su to bile najplodnije naučne godine u kojima je formirao i napravio koncept kojim će se baviti tokom cele naučne karijere. U tom periodu objavio je i knjige Pojam zakona u sociologiji i Otpori kritičkom mišljenju u kojoj je projektovao svoj kasniji stvaralački i naučni rad.

Zbornik sadrži i iscrpnu bibliografiju Šušnjićevih radova, kao i autora koji su o pisali o njegovom delu; nju je pripremio Dobrilo Aranitović.

Podelite sadržaj:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Javni konkurs za popunjavanje radnog mesta – direktor Instituta društvenih nauka

Datum objave:

Rok za prijavljivanje:

30. 11. 2022.

Naziv istraživanja ide ovde

Kratak opis istraživanja ide ovde u maksimalno dve ili tri rečenice

Rok za prijavljivanje:

Unesite pojam pretrage
Skip to content