Представљен зборник у част Ђура Шушњића

Поводом објављивања зборника Живот за идеју – мисао и дело Ђура Шушњића у издању Института друштвених наука у Београду 30. новембра 2023. године одржан је разговор у којем су учествовали Горан Башић, директор Института друштвених наука у Београду, Чедомир Чупић, професор на Факултету политичких наука и приређивач зборника, и Соња Томовић-Шундић, професорка на Факултету политичих наука Универзитета Црне Горе и рецензенткиња зборника

На крају разговора у којем су учествовали аутори прилога и публика, присутнима се обратио и Ђуро Шушњић чијем је мисли и делу посвећен поменути зборник.

Своју научну каријеру Шушњић започео је управо у Институту друштвених наука у којем је провео једанаест година. Он је истакао да су то биле најплодније научне године у којима је формирао и направио концепт којим ће се бавити током целе научне каријере. У том периоду објавио је и књиге Појам закона у социологији и Отпори критичком мишљењу у којој је пројектовао свој каснији стваралачки и научни рад.

Зборник садржи и исцрпну библиографију Шушњићевих радова, као и аутора који су о писали о његовом делу; њу је припремио Добрило Аранитовић.

Поделите садржај:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content