IDN i civilni sektor o unapređenju saradnje

Kako bi se razmotrili načini na koji nauka i civilno društvo mogu zajednički doprineti rešavanju društvenih izazova, IDN i Akademska mreža za saradnju u Jugoistočnoj Evropi organizovali su skup „Civilno društvo i društvene nauke – socijalni kapital i javno dobro.

Na skupu je bilo reči o unapređenju saradnje naučnih institucija i organizacija civilnog društva, i o mogućnostima zajedničkog delovanja usmerenog ka javnom dobru.

Razgovor istraživača IDN-a s koleginicama i kolegama iz organizacija civilnog društva zaključen je saglasnošću oko potrebe dizajniranja platforme kroz koju bi se rezultati istraživanja Instituta učinili dostupnijim i razumljivijim građankama i građanima, te stavili u funkciju ostvarivanja njihovih potreba i prava.

Pored istraživača IDN-a, u razgovoru su čestvovali Nikola Bertolini (Delegacija EU u Srbiji), Ričard Alen (Technical Assistance to Civil Society Organisations in the Western Balkans and Turkey, TACSO), Zorica Rašković (bivša savetnica za TACSO), Žarko Stepanović (Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog), Bojana Selaković (Nacionalni konvent za EU), Nataša Vučković (Fondacija Centar za demoratiju), Katarina Golubović (Komitet pravnika za ljudska prava), Zorica Rašković i druge koleginice i kolege iz organizacija civilnog društva.

Na skupu je učestvovala i Helena Hiršenberger, predstavnica projekta SAIGE uz čiju je podršku skup održan, zajedničkog projekta Svetske banke i Ministarstva nauke Srbije.

Podelite sadržaj:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Javni konkurs za popunjavanje radnog mesta – direktor Instituta društvenih nauka

Datum objave:

Rok za prijavljivanje:

30. 11. 2022.

Naziv istraživanja ide ovde

Kratak opis istraživanja ide ovde u maksimalno dve ili tri rečenice

Rok za prijavljivanje:

Unesite pojam pretrage
Skip to content