ИДН и цивилни сектор о унапређењу сарадње

Како би се размотрили начини на који наука и цивилно друштво могу заједнички допринети решавању друштвених изазова, ИДН и Академска мрежа за сарадњу у Југоисточној Европи организовали су скуп „Цивилно друштво и друштвене науке – социјални капитал и јавно добро.

На скупу је било речи о унапређењу сарадње научних институција и организација цивилног друштва, и о могућностима заједничког деловања усмереног ка јавном добру.

Разговор истраживача ИДН-а с колегиницама и колегама из организација цивилног друштва закључен је сагласношћу око потребе дизајнирања платформе кроз коју би се резултати истраживања Института учинили доступнијим и разумљивијим грађанкама и грађанима, те ставили у функцију остваривања њихових потреба и права.

Поред истраживача ИДН-а, у разговору су чествовали Никола Бертолини (Делегација ЕУ у Србији), Ричард Ален (Technical Assistance to Civil Society Organisations in the Western Balkans and Turkey, TACSO), Зорица Рашковић (бивша саветница за TACSO), Жарко Степановић (Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог), Бојана Селаковић (Национални конвент за ЕУ), Наташа Вучковић (Фондација Центар за деморатију), Катарина Голубовић (Комитет правника за људска права), Зорица Рашковић и друге колегинице и колеге из организација цивилног друштва.

На скупу је учествовала и Хелена Хиршенбергер, представница пројекта SAIGE уз чију је подршку скуп одржан, заједничког пројекта Светске банке и Министарства науке Србије.

Поделите садржај:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content