Филозофија и психијатрија: Вођење резултата у терапијској језичкој игри

Циљ предавања Стефана Рајнера је да покаже како је у оквиру лингвистичког бележења резултата могуће унапредити разумевање језичких механизама и интервенција које се користе у терапијске сврхе;  25. јануар у 11.00, онлајн путем Зоома, уз публику уживо у Великој сали Института.

У књизи Вођење резултата у терапијској језичкој игри, Дејвид Луис упоредио је разговоре с играњем бејзбола: баш као и бејзбол, разговори имају резултат који, заједно са правилима за исправну игру, одређује који су искази прихватљиви или чак истинити у току разговора. Кључна је разлика што се конверзацијски резултат прилагођава тако да се искази у току разговора рачунају као правилна игра. Полазећи од овог приступа коришћењу језика, општи циљ презентације је да пружи боље разумевање начина на који методе терапије разговором функционишу са лингвистичке тачке гледишта.

Др Стефан Рајнер се специјализовао за филозофију језика с фокусом на њену примену на проблеме од практичне и етичке важности. Тренутно је постдокторски сарадник на Катедри за практичну филозофију и етику на Универзитету Лудвиг Максимилијан у Минхену. Пре тога, био је привремени професор теоријске филозофије на Универзитету у Хамбургу. Од априла, биће доцент на Катедри за теоријску филозофију Универзитета Дуизбург-Есен.

https://zoom.us/j/95350250109?pwd=YzFIU3pvMHVxa0N6RWxuSWpwdjdJdz09

Meeting ID: 953 5025 0109
Passcode: 079705

Датотеке

Годишњи програм семинара “Филозофија и психијатрија”

Преузмите ПДФ

Поделите садржај:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content