Доступни први резултати на пројекту демографа IS-MIGaIN

На осмом „Демографисању“ представљен је пројекат Института друштвених наука „Међународне миграције студената у контексту Србије и (ре)конструкција идентитета: Кључна питања и елементи за јавне политике“ (IS-MIGaIN) који финансира Фонд за науку Републике Србије.

Говорећи о пројекту, научна саветница Весна Лукић, која и руководи пројектом, изложила је теоријско-методолошки оквир истраживања, циљ, истраживачка питања и структуру пројекта приказану кроз радне пакете. Нарочито је истакла очекивани научни и друштвени значај пројектних резултата. Указано је да се емпиријско истраживање, које се спроводи у склопу пројекта, налази у трећој фази, док су прве две фазе (фокус-групно истраживање и анкета) успешно реализоване. Прикупљени анкетни материјал се сређује за потребе анализе.

Према њеним речима, већ сада су доступни одређени научни резултати пројекта. Наиме, часопис Социолошки преглед објавио је тематски блок „Међународне миграције и мобилност студената: научене лекције и могућности унапређења”, који је приредила чланица пројектног тима IS-MIGaIN-a.

На крају излагања Лукић је говорила о предстојећим пројектним активностима у блиској будућности, међу којима су учешће чланова тима на пет међународних конференција, као и одржавање радионице „Међународна академска мобилност из студентске перспективе: Могућности и изазови“, 19. марта 2024. на Филозофском факултету у Новом Саду.

„Демографисање“ је серијал онлајн панел дискусија у организацији Друштва демографа Србије. Основна идеја Демографисања је да омогући демографима и истраживачима из сродних дисциплина размену идеја, искустава с терена и обраде података.

Снимак представљања IS-MIGaIN-a

Поделите садржај:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content