COST акција „Етика у деменцији“ шири се и организује летњу школу

Први генерални састанак Управљaчког одбора и радних група пројекта COST CА 21137-EDEM „Етика у деменцији“ одржан је од 20. и 21 марта 2023. у Институту друштвених наука.

Током два радна дана одржани су састанци Управљачког одбора, као и панел дискусије у оквиру пет радних група акције EDEM. Између осталих, донета је одлука о организовању летње школе етике у деменцији и новог састанка Управљачког одбора током септембра 2023. Донета је и одлука о ширењу мреже и укључивању земаља које немају своје представнике у овом пројекту.

У оквиру пројекта EDEM ради и интердисциплинарни национални тим за истраживање етике у деменцији у Србији којим руководи др Веселин Митровић. Тим је састављен од истраживачица и истраживача Института друштвених наука и Центра за деменцију, Клинике за неурологију, Клиничког центра Србије.

COST је најшира европска међувладина мрежа за сарадњу у области науке и технологије, финансирана у оквиру програма EU Horizon 202 R&I Framework Programme. Циљ акција (пројеката) COST је стварање нових концепата и производа кроз четворогодишњу сарадњу интердисциплинарних истраживачких мрежа на изабраној теми. Мреже у највећој мери окупљају истраживаче из академске заједнице, али и стручњаке и иноваторе из малих и средњих предузећа, јавних институција и других релевантних организација.

Поделите садржај:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content