Традиционални округли сто о одговорности у праву

Истраживачи Института друштвених наука у Београду, Центра за правна истраживања, у сарадњи са Адвокатском комором Војводине, Гласником Адвокатскe коморe Војводине, одржали су 4. 11. 2022. традиционални округли сто о питањима одговорности у праву Србије, под називом “Србија и реформисање института одговорности 5”.

Скуп је успешно радио у три панела: 1) Oдговорност у време пандемије и после, 2) Утицај пандемије на функционисање институција правног система, и 3) Друге теме, отворено  о питањима одговорности.

Уводне речи су посвећене професору Јакову Радишићу, доајену правне мисли, који је дао велики допринос научним истраживањима у Србији, а преминуо је октобра 2022. године.

У централном делу скуп се фокусирао на специфичности рада служби, а нарочито утицај пандемије на функционисање институција правног система. Све представљене теме биле су актуелне, различитог опсега и привукле су значајну пажњу у дискусији, почев од медицинских питања у време пандемије, нових технологија у заштити података, одговорности због графита мржње, доказних олакшица у парници и др.

У многим од тема заједничка су била спорења о питањима активне и пасивне легитимације. Исто тако, примећен је негативан утицај политике и других система на правно решавање спорова.

Као резултат скупа одштампана је књига сажетака са једанаест тематских прилога.

Датотеке

Књига сажетака

Преузмите ПДФ

Поделите садржај:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content