Могућности за сарадњу у истраживању феномена мултикултурализма

У сарадњи са Европским центром за мањинска питања из Флензбурга, Немачка, Институт друштвених наука организује скуп на тему „Могућности за сарадњу у истраживању феномена мултикултурализма“ у петак, 10. фебруара с почетком у подне у великој Сали ИДН-а.

На скупу ће бити изложене активности и истраживања ИДН-а у вези са мултикултурализмом и етницитетом, а биће речи и о статусу и главним проблемима националних мањина у Србији. Основни циљ скупа је да се сарадници ECMI-ја упознају са радом и могућностима ИДН-а када је реч о истраживањима мултикултурализма и етницитета у Србији.

Осим истраживача у ECMI-ју, на скупу ће учествовати и директор Центра проф. Вело Петаји (Velo Pettaija). У Центру раде стручњаци који се баве питањима националних мањина, нарочито евалуацијом и даљим развојем универзалних, регионалних, билатералних и националних стандарда који могу помоћи у консолидацији демократске управе на основу етничке разноликости и људских права.

Европски центар за мањинска питања (The European Centre for Minority Issues – ECMI) основале су 1996. владе Данске, Немачке и немачке савезне покрајине Шлезвиг-Холштајн.  Управни одбор центра чине три представника из Данске, три из Немачке, један из ОЕБС-а, један из Савета Европе и један из Европске уније.

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content