Регионална чајанка: Политика мултикултурализма у доба кризе

На последњој „Регионалној чајанки четвртком у 18.00“ Горан Башић одржаће предавање о утицају различитих криза на почетку XXI века на концепт и праксу мултикултурализма. Четвртак, 22. децембра 2022. у 18 сати, велика сала ИДН-а и онлајн.

Почетком века либерална теорија и пракса измениле су парадигму мултиклутуралне визије света. “Мишићави” либерализам, суочен с таласима популизма, као и јачањем савремених аутократија и страхујући од све масовнијих миграција потиснуо је сан о друштву етнокултурних различитости.

Национализам и оснажена национална држава нису суспендовале правне тековине заштите етнокултурних идентитета развијене у другој половини XX века, али нису ни  одговарајуће реаговале на изазове.

Пандемија, суочававање са глобалним безбедносним и енергентским проблемима и страх од економске кризе додатно су допринели измени неолибералне мултикултуралне парадигме.

Цикус предавања „Регионална чајанка четрвтком у 18.00“ организује Институт друштвених наука и Академска мрежа за сарадњу у Југоисточној Евопи.

YouTube video

 

Поделите садржај:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content