Први састанак пројекта COST „Динамика транснационалних породица у Европи”

Истраживачице и истраживачи Института друштвених наука учествовали су на Првом генералном састанку пројекта COST TraFaDy „Динамика транснационалних породица у Европи” („Transnational Family Dynamics in Europe“) који је одржан на Универзитету Александар Мојсиу у Драчу, Албанија, од 22. до 24. фебруара, 2023. године.

На састанцима Управљачког одбора, као и на панел дискусијама у оквиру шест радних група TraFaDy пројекта остварен је важан допринос анализи различитих аспеката транснационалних породица и направљен је план за даљи истраживачки рад.

У раду је учествовало више од шездесет научница и научника из Европе. Институт друштвених наука су представљали истраживачи из Центра за демографска истраживања и Центра за социолошка и антрополошка истраживања, Весна Лукић, Нена Васојевић, Иван Маринковић, и Јелена Предојевић Деспић, која је и руководилац TraFaDy Радне групе пет „Разговор кроз укључивање различитих дисциплина: методолошка питања у истраживању транснационалних породица и прикупљању података“.

COST је најшира европска међувладина мрежа за сарадњу у области науке и технологије, финансирана у оквиру EU Horizon 202 R&I Framework Programme. Циљ COST акција (пројеката) је стварање нових концепата и производа кроз четворогодишњу сарадњу интердисциплинарних истраживачких мрежа на изабраној теми. Мреже у највећој мери окупљају истраживаче из академске заједнице, али и стручњаке и иноваторе из малих и средњих предузећа, јавних институција и других релевантних организација.

Поделите садржај:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content