Први састанак Међународног саветодавног одбора ИДН-а

У Институту друштвених наука 25. и 26. априла биће одржан први састанак Међународног саветодавног одбора ИДН-а у оквиру пројекта SAIGE (Пројекат акцелерације иновација и подстицања раста предузетништва у Републици Србији, Serbia Accelerating Innovation and Entrepreneurship Project) који финансира Светска банка за обнову и развој.

Чланове Међународног саветодавног одбора ИДН-а чине истакнути стручњаци из области науке, специјализовани за истраживање, иновације, трансфер знања и комерцијализацију резултата истраживања:

  • Проф. др Рори Фицџералд, директор ESS ERIC Градски универзитет, Лондон
  • Др Мартин Диц, независни стручњак, Фројденштат
  • Проф. др Георг Луц, директор FORS, Универзитет у Лозани
  • Проф. др Патрик Симон, Национални демографски институт, Париз
  • Проф. др. Андре Питер ден Екстер, Универзитет Еразмус, Ротердам

Током два дана, чланови Међународног саветодавног одбора одржаће четири панел-дискусије са истраживачима ИДН-а: Емпирија и јавне политике засноване на подацима, Демографски изазови и како до квалитетних података, Јавно здравље, медицинско право и социјална сигурност и Међународни развој и умрежавање.

Чланови Одбора ће изнети своја запажања о могућностима развоја ИДН-а, о томе какве акције, промене и активности су потребне да би се постигао пројектовани циљ трансформације.

Међународни саветодавни одбор је строго саветодавно тело. Задатак његових чланова је да саветима допринесу бољем разумевању међународних пракси и унапређењу рада Института у свим аспектима, између осталог, да помогну повезивању са другим научноистраживачким организацијама у земљи и у Европи, подизању конкурентности Института у областима његових истраживања, оспособљавању за учествовање на заједничким пројектима с другим институтима, преносу знања и слично.

Датотеке

Програм скупа

Преузмите ПДФ

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content