Промоција 41. броја часописа „Религија и толеранција“

Промоција 41, броја научног религиолошког часописа Религија и толеранција, који од прошле године заједнички издају Институт друштвених наука и Центар за емпиријска истраживања религије из Новог Сада, одржаће се 5. јуна 2024. године у 13 часова у великој сали Института друштвених наука на првом спрату.

Часопис Религија и толеранција покренула је професорка Зорица Кубурић почетком двехиљадитих година на Филозофском факултету у Новом Саду. Као годишњак, часопис је почео да излази 2002. а од 2004. године излази као двапут годишнње.

Главне теме часописа се односе на истраживање религиозности, вере, религијског феномена са интердисциплинарним усмерењем проучавања, као и  верске толеранције. Сарадњом са Институтом друштвених наука проширен је тематски круг часописа и сада обухвата теме као што су везаност за религију и цркву, међуконфесионални односи у Србији, региону и Еворпи, индивидуална и друштвена релевантност религије, емпиријска истраживања интрисичне религиозности, мањинске верске и националне заједнице, мултикултурализам.

Данас часопис уређују Зорица Кубурић и Мирко Благојевић. У редакцији и Издавачком савету су домаћи и страни реномирани аутори који се дуго година баве анализом религијског феномена. Такође, текстове у часопису објављују већ афирмисани научници, али и млади аутори који тек започињу своју професионалну каријеру.

 

Поделите садржај:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content