Представљен пројекат ИДН-а „Међународне миграције студената“

На 13. трибини Вукове задужбине одржаној 4. децембра 2023. представљен је пројекат Фонда за науку Србије из програма ИДЕНТИТЕТИ: Међународне миграције студената у контексту Србије и (ре)конструкција идентитета: Кључна питања и елементи за јавне политике (IS-MIGaIN).

Пројекат су представиле Весна Лукић, научна саветница и руководитељка пројекта, и научна сарадница Нена Васојевић са Института друштвених наука. Присутне је у име Вукове задужбине поздравио Славко Вејиновић.

У разговору који је уследио након представљања пројекта отворена су актуелна питања студирања припадника мањинских група из Србије у матичним земљама и условима студирања у Словенији на словеначком језику.

С друге стране покренуто је питање о квалитету и доступности наставних програма намењених страним студентима у Србији као и њихов социјални положај (смештај, храна и стипендије). Као једнако актуелно питање показало се и стање укључености нових миграната из Русије и Украјине у високошколски систем Србије.

Осим истраживача ИДН-а, на пројекту „Међународне миграције студената у контексту Србије и (ре)конструкција идентитета: Кључна питања и елементи за јавне политике“ (IS-MIGaIN) раде истраживачи с Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду, Филозофског факултета у Београду и Института за архитектуру и урбанизам Србије.

Поделите садржај:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content