Предавање амбасадора Јапана: Пуна подршка Србији на путу ка ЕУ

Јапан пружа снажну подршку Србији у погледу социо-економских реформи, подржава иницијативу Западног Балкана, али и тежњу ка придруживању ЕУ, каже Такахико Кацумата, амбасадор Јапана у Србији.

На предавању одржаном 2. јуна у Инситуту друштвених наука, Такахико Кацумата говорио је о јапанској економској дипломатији и о примени те дипломатије у Србији. На почетку истакао је да је ово година јубилеја пошто се 2022. обележава 140. година дипломатских односа Јапана и Србије.

Предности Србије су повољан географски положај, образована радна снага и снажна подршка Владе Србије јапанским компанијама, оценио је он. Присуство јапанског капитала огледа се у све већим инвестицијама јапанских компанија у Србији. Он је нагласио да ће Јапан и даље подржавати развој приватног сектора, сектора малих и средњих предузећа и заштиту животне средине.

Поздравни говор на предавању је одржао  Огњен Прибићевић, бивши амбасадор Републике Србије у Немачкој и Великој Британији, истичући да Јапан има научне институције које су међу најразвијенијим у свету, те постоји тежња да се развије научна сарадња и успостави размена истраживача.

Такође, уводно предавање је одржала Маријана Максимовић, ауторка две књиге о јапанској економији и пословној култури.

Поделите садржај:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content