Павле Павловић

Година стицања највишег степена стручне спреме

Публикације

Поља истраживања

друштвена и културна историја, историја филма и филмске индустрије

Садашња истраживања

Кинематографија Србије после Другог светског рата

Биографија

Година стицања највишег степена стручне спреме, мастер 2016.

Павле Павловић рођен је 1992. године у Београду. По завршетку Десете гимназије ,,Михајло Пупин” уписао је Факултет драмских уметности у Београду и основне академске студије завршио 2015. на катедри камере. Следеће године, на Филозофском факултету успешно је одбранио мастер рад под називом „Циљеви борбених мисија америчких ваздухопловних снага на простору Србије 1943-1944.” и уписао докторске студије на истом.

За време студија на Филозофском факултету учествовао је у више кинематографских пројеката од којих су најзначајнији ,,Сенке над Балканом”, „XII Речи” и „Група”. Један је од аутора документарног серијала „Од атентата до рата – телеграми” емитованог на РТС-у 2014.

Био је директор фотографије у више кратких филмова приказиваних на фестивалима у Србији и свету, аутор неколико рекламних спотова и кратких филмова. Аутор је две самосталне изложбе фотографија и једне групне.

Аутор је фотографија у књигама  „History of sport shooting in Serbia” и „Step ahead of time – 125 years of Siemens in Serbia”.

Педагошки рад

Професор камере и фотографије у школи Артимедија 2021-2022.

Чланство у професионалним организацијама

  • Удружење филмских уметника Србије
Унесите појам претраге
Skip to content