Поља истраживања

Социологија рада; економска социологија; статистика; социологија политике

Садашња истраживања

Европско друштвено истраживање (ЕДИ); Компаративна студија изборних система (КСИС); Репрезентативни интернет-панел (РИП)

Биографија

Година стицања највишег степена стручне спреме: мастер, 2019.

Јована Зафировић је истраживачица сарадница на Институту друштвених наука где ради од 2019. године. Дипломирала је социологију на Филозофском факултету Универзитета у Београду као студент генерације. Учествовала је у неколико истраживачких пројеката на Институту за социолошка истраживања током студија. Такође, магистрирала је из области компаративних социјалних истраживања на Високој школи за економију, na Националном истраживачком универзитету у Москви, где је дипломирала са одличним успехом (2019). Стажирала је на Универзитету у Тилбургу у Холандији (2018–2019). Тренутно је на докторским студијама из социологије на Филозофском факултету Универзитета у Београду.

Учествовала је на бројним научним конференцијама и радионицама. Њена истраживачка интересовања се фокусирају на методологију друштвених истраживања, као и економску и политичку социологију. Учествовала је у координацији и реализацији многих истраживачких пројеката. Она је стални члан тима Европског друштвеног истраживања и Kомпаративне студије изборних система. Јована користи више статистичких програма (Р, СТАТА, СПСС) и има искуства у спровођењу различитих врста статистичких анализа (као што су СЕМ, мултилевел анализа, анализа друштвених мрежа итд.).

Чланство у професионалним организацијама

  • Социолошко научно друштво Србије
  • Европска социолошка асоцијација

Најважније публикације

Унесите појам претраге
Skip to content