Ставови грађана и грађанки о демократској трансформацији Србије у протекле три деценије

На округлом столу, Центар за политиколошка истраживања и јавно мњење Института друштвених наука представиће истраживање јавног мњења под насловом ”Вредносни ставови грађана о демократској трансформацији Србије у протекле три деценије (1990–2022)”.

Анкетно истраживање јавног мњења било је посвећено ставовима грађана и грађанки о најважнијим политичким, економским и друштвеним изазовима Србије у протекле три деценије, као што су изградња демократских институција, економска криза проузрокована како ратом деведесетих година тако и глобалним променама након 2000. године.

Биће рећи и о ставовима према политичком активизму, према карактеру демократије у Србији у различитим периодима, социјалним и политичким факторима који утичу на изборно опредељивање грађана, о ставовима према проблему корупције, као и о њиховој перцепцији спољне политике и међународних односа Србије.

Округли сто „Ставови грађана и грађанки о демократској трансформацији Србије у протекле три деценије“ одржава се у четвртак, 8. децембра 2022. године у великој сали Института друштвених наука с почетком у 10 сати и део је обележавања 65 година рада ИДН-а.

 

Датотеке

Програм скупа

Преузмите ПДФ

Поделите садржај:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content