Србија и реформисање института одговорности 6

И ове године Центар за правна истраживања ИДН-а организује, сада већ традиционални, шести округли сто “Србија и реформисање института одговорности 6”, 3. новембра 2023. године у Великој сали Института друштвених наука од 10.00 до 17.00 сати.

Фокус овогодишњег скупа јесу питања примене права, како у делу материјалних тако и процесних прописа. Има се у виду да многа права у свом остварењу наилазе на препреке, а обавезе бивају кршене. Посебна пажња биће посвећена потреби провере и унапређења важећих стандарда одговорности, сталном праћењу савремених упоредно-правних токова по кључним питањима, као и усклађивању с документима Европске уније у погледу базичних  правних института и механизама заштите права.

Рад округлог стола одвијаће се у два панела „Примена права и одговорност“ и „Правне праксе, личне штете и одговорност“. Намера је да се укаже како на достигнућа тако и мањкавости различитих правних пракси (државни органи, правосуђе, јавне службе, здравствене и друге професије). У духу традиције рада Центра за правна истраживања у оквиру другог панела изложиће се теме одговорности везане за област рада медицинских професија.

Скуп организује Центар за правна истраживања Института друштвених наука у сарадњи са Адвокатском комором Војводине.

Сажеци пријављених тема треба да буду обима до једне стране с кључним речима, а пуни радови (опционо) биће рецензирани и објављени у часопису Гласник Адвокатске коморе Војводине, Нови Сад.

На округлом столу можете да учествујете и онлајн:

https://zoom.us/j/95730665680?pwd=d2I3YVlCcnd3bWYrKzVXTjhCTFFwQT09

Meeting ID: 957 3066 5680
Passcode: 586627

 

Датотеке

Програм скупа

Преузмите ПДФ

Књига сажетака ћирилица

Преузмите ПДФ

Књига сажетака латиница

Преузмите ПДФ

Поделите садржај:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content