Одржана обука за писање пројеката „Horizon Europe“

У оквиру програма трансформације Института друштвених наука запослени у Институту присуствовали су серији тренинга и обука зарад јачања истраживачких инфрастуктура и менаџерских и административних капацитета.

Заједно са 28 колегиница и колега из 15 научноистраживачких института Србије,  др Милица Јоковић Пантелић и Ивана Стјеља учествовале су на обуци за писање и управљање Horizon пројектима, коју су изводили експерти академије ЕУТА (EUTA – European Training Academy), агажоване од SAIGE тима. Трансформациони процес ИДН-а одвија се у оквиру пројекта SAIGE Светске банке и Министарства науке.

На тренингу су обрађиване теме које су се односиле на  укључивање на пројекте „Horizon Europe“ (припрема за учешће, идентификација партнера и координатора), на писање предлога пројеката (поступак аплицирања, опис чланова конзорцијума, етичка и питања интелектуалне својине),  припрему пројектног буџета (финансијска и правна регулатива) и на имплементацију пројекта (потписивање пројектног уговора, идентификовање главних изазова).

Након сваке сесије, организоване су дискусије и радионице као конкретни облик припреме за писање предлога пројеката, у складу са наведеним темама.

Тренинг за припрему, писање и управљање „Horizon Europe“ пројектима одржан је у другој половини новембра 2022. у просторијама Машинског факултета Универзитета у Београду и Института за хемију, технологију и металургију.

Поделите садржај:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content