Одржана међународна конференција „Емоције и мотивација – покретала понашања“

Шта покреће човеково понашање? Зашто радимо оно што радимо? Како емоције обликују друштвену стварност? То су нека од питања на које је покушала да пружи одговоре међународна научна конференција „Емоције и мотивација – покретала понашања“, одржана у Загребу 7. марта на Факултету филозофије и религијских знаности Свеучилишта у Загребу.

О вези емоција, мотива, ума, воље, особе, заједнице, терапеута, пацијента, на конференцији је говорило више четрдесет стручњака с подручја филозофије, теологије, психологије, едукационо-рехабилитационих наука и из више психотерапијских перспектива.

Учесници конференције долазили су из Хрватске, Пољске, Босне и Херцеговине и САД-а.Програм конференције обогатила су три предавања по позиву, која су обухватила три осноне перспективе проблема односа мотивације и емоција, филозофске, психијатријске и психолошке перспективе.

Филип Гргић, са Института за филозофију у Загребу, одржао је излагање на тему Слабост воље и немар“, проф. Маријана Браш и проф. Вељко Ђорђевић с Медицинског факултета у Загребу одржали су предавање „Лет од културе болести до културе здраваља – емоције, мотиви и комуникација“, док је. проф. Мартин Ф. Линч (Martin F. Lynch) са Универзитета у Рочестеру, Њујорк, говорио о улози основних психолошких потреба у мотивацији и добробити.

Конференцију су организовали Факултет филозофије и религијских знаности Свеучилишта у Загребу, Институт св. Томе Аквинског из Загреба, Институт друштвених наука из Београда,  Катедра за друштвене и хуманистичке знаности у медицини Медицинског факултета Свеучилишта у Ријеци и Универзитет Игнацијум из Кракова.

Конференција је део пројекта Свеучилишта у Загребу Што покреће човјеково понашање? чији је носилац Факултет филозофије и религијских знаности.

 

Датотеке

Програм конференције

Преузмите ПДФ

Поделите садржај:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content