Ново истраживање јавног мњења Института – јубиларна анкета

Центар за политиколошка истраживања и јавно мњење Института друштвених наука из Београда спроводи истраживање – онлајн анкету „Вредносни ставови грађана о демократској трансформацији Србије у протекле три деценије (1990-2022)“.

Ова јубиларна анкета је ретроспективно усмерена, уважавајући дугу традицију научних истраживања Института – Центар за истраживање јавног мњења је основан почетком шездесетих година прошлог века, и био је први те врсте у Источној Европи.

Упитник је посвећен ставовима грађана и грађанки према најважнијим политичким, друштвеним и економским питањима и проблемима у Србији у протекле три деценије: поверењу грађана у демократске институције (парламент, владу, судство, партије, медије), учешћу грађана на изборима и протестима, ставовима према најважнијим, преломним историјским догађајима, оценама стања економије у Србији и животном стандарду грађана, као и међународним односима Србије, односу према Европској унији, НАТО и великим силама.

Истраживањем руководи интердисциплинарни тим истраживача из Института друштвених наука.

Анкетирање грађана се спроводи путем интернета, користећи различите модалитете регрутације испитаника.

Сви заинтересовани грађани и грађанке Републике Србије (под условом да су пунолетни) могу да се укључе у ово истраживање. Били бисмо Вам захвални уколико бисте издвојили нешто времена да учествујете у овом истраживању. Попуњавање упитника траје између 20 и 30 минута.

Ваше мишљење нам је веома важно!

Линк за попуњавање анкете: https://www.idn.org.rs/limesurvey/index.php/2122

Поделите садржај:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content