Министарка Беговић у посети Институту друштвених наука

Министарка науке технолошког развоја и иновација, Јелена Беговић, посетила је Институт друштвених наука и разговарала са истраживачима о могућностима јачања друштвеног утицаја Института и унапређења његовог рада и истраживања.

Министарка Беговић је заједно са сарадницима разговарала са директором Института, Гораном Башићем, члановима Управног одбора ИДН-а, члановима Научног већа, као и са свим истраживачима.

Током посете било је речи о начинима за унапређивање компетитивности Института и његових пројеката, начинима за унапређење видљивости Института, његовог рада и потенцијала, као и путевима за побољшање успешности на конкурсима на европском нивоу.

Директор  и Научно веће упознали су министарку са резултатима постигнутим у процесу трансформације Института и оствареним користима које је тај процес већ донео. Такође, представљени су и остварени научни резултати у претходном периоду, пројекти института и укљученост његових истраживача у креирањима јавних политика.

Министарка Беговић је истакла да је Министарство спремно да и даље улаже у развој друштвених наука, те да је њихова улога препозната као кључна за развој друштва и његово прилагођавање новим кретањима и технологијама. Посебно је истакла изазов који пред науке, друштвене и природне, представља све раширенија употреба вештачке интелигенције, те указала да управо у тој области Институт друштвених наука може знатно допринети

Беговић је истакла да су теме којима се бави Институт од великог значаја за сваку државу и друштво. У изјави за Тањуг она је истакла значај истраживања јавног мњења: “Бави се и утицајима на јавне политике, демографским анализама које представљају у Европи један велики изазов и оваква истраживања заиста могу да допринесу креирању неких дугорочних интервенција и дугорочних политика. Причали смо о томе да је наука ту, алати постоје и како да мало појачамо тај друштвени утицај укључујући технолошки трансфер“, казала је она.

Поделите садржај:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content