Међународна научна конференција „Утицај квалитета институција на одрживи развој“

Циљ конференције је да се размотре даљи правци одрживог развоја и улога институција у новонасталим околностима када се, поред опасности услед климатских промена и загађења, јављају и други облици криза. Питања би се разматрала мултидисциплинарно зарад што бољег разумевања узрока и проналажења делотворних решења.

Конференција ће окупити истраживаче из Србије, региона (Црна Гора, Босна и Херцеговина, Северна Македонија) и Европе (Хрватска, Словенија, Немачка, Аустрија) и њен рад биће организован око ових тематских целина: улога институција у остваривању циљева економског развоја и заштите животне средине, заробљавање државе, корупција и развој, бољим управљањем до ефикаснијих институција, поликризе у Европи и утицај на Западни Балкан, Зелена транзиција и институције.

Организатори конфренције су Центар за економска истраживања Института друштвених наука, Институт за социолошка, политиколошка и правна истраживања Универзитета „Ћирило и Методије” из Скопља и Правни факултет Универзитета у Зеници.

Поделите садржај:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content