Међународна конференција о демографским променама у постјугословенским земљама

Међународна научна конференција „Популација у пост-југословенским земљама: (Не)сличности и перспективе“ окупио је стручњаке и истраживаче из осам земаља региона који су расправљали о демографским трендовима и изазовима. Током конференције представљено је 50 саопштења 74 аутора из различитих дисциплина, што је истакло интердисциплинарни карактер демографских студија и њихов значај за различита друштвена питања.

Учесници су анализирали демографске промене које су уследиле након распада Југославије, фокусирајући се на старење популације, трендове фертилитета, стопе морталитета, миграционе обрасце и етничку демографију. Свака од шест сесија подстакла је расправе о сличностима и разликама у динамици популација међу државама наследницама и њиховим импликацијама за будуће политике и истраживање.

Ова конференција, која представља прво велико академско окупљање у Београду на тему демографије након пандемије, пружила је прилику за умрежавање и сарадњу истраживача и институција. Такође, обезбедила је платформу за размену резултата иновативних истраживања и приступа демографским изазовима, потврђујући важну улогу демографских студија у адресирању кључних друштвених проблема.

Конференцију су организовали Друштво демографа Србије у сарадњи са Институтом друштвених наука и Географским факултетом Универзитета у Београду.

Датотеке

Књига апстраката

Преузмите ПДФ

Поделите садржај:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content