ИДН и париски ИНЕД унапређују сарадњу

Зарад проширења капацитета истраживања и јачања међународне сарадње, пет истраживача ИДН-а недавно су били на студијском боравку у Националном институту за демографске студије (ИНЕД) у Паризу.

Током студијског боравка од 25. до 28. септембра истраживачи ИДН-а имали су да важна састанка. Први састанак, са Патриком Симоном и његовим сараднцима, био је фокусиран на дискусију о прикупљању података, напредним анализама и демографским трендовима у контексту мањинских група. Други састанак обухватио је разговоре са Групом за истраживање међународних миграција и мањина, уз размену идеја са истраживачима из Службе за статистичку методологију и Службе за методологију анкета; циљ је био утврђивање у којим областима би ИНЕД најбоље могао да помогне истраживањима ИДН-а.

Такође, њен резултат је и финализација пријаве за пројекат „Horizon Twinning Bottom-Up“. Осим тога, потписан је Меморандум о разумевању између ИДН-а и ИНЕД-а.

Студијски боравак остварен је у оквиру Пројекта акцелерације иновација и подстицања раста предузетништва у Републици Србији (Serbia Accelerating Innovation and Entrepreneurship Project, SAIGE).

Поделите садржај:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content