Prvi sastanak projekta COST „Etika u demenciji”

Prvi generalni sastanak projekta COST CA 21137-EDEM „Etika u demenciji“ (EDEM), održaće se 20. i 21. marta 2023. godine u Institutu društvenih nauka. Planirano je održavanje sastanaka Upravljačkog odbora, kao i panel diskusije u okviru pet radnih grupa akcije EDEM.

U okviru projekta EDEM radi i interdisciplinarni nacionalni tim za istraživanje problema etike u demenciji u Srbiji kojim rukovodi Veselin Mitrović. Tim je sastavljen od istraživačica i istraživača Instituta društvenih nauka i Centra za demenciju Klinike za neurologiju Kliničkog centra Srbije.

COST je najšira evropska međuvladina mreža za saradnju u oblasti nauke i tehnologije, finansirana u okviru programa EU Horizon 202 R&I Framework Programme. Cilj akcija (projekata) COST je stvaranje novih koncepata i proizvoda kroz četvorogodišnju saradnju interdisciplinarnih istraživačkih mreža na izabranoj temi. Mreže pretežno okupljaju istraživače iz akademske zajednice, ali i stručnjake i inovatore iz malih i srednjih preduzeća, javnih institucija i drugih relevantnih organizacija.

Program možete pogledati ovde.