Поља истраживања

Особе са инвалидитетом; маргинализоване групе; информациона и комуникациона технологија; културно наслеђе, јавне политике; јавна управа; дигитализација; примена вештачке интелигенције са апекта хумнанистичких наука

Садашња истраживања

Комуникација са маргинализованим друштвеним групама; cоцијална подршка цркава и верских заједница

Биографија

Година стицања највишег степена стручне спреме: докторат 2016.

Дејан Масликовић дипломирао је на Факултету ликовних уметности у Београду и потом завршо постдипломске студије на Универзитету уметности, менаџмент у култури и културне медијације на Балкану под покровитељством Унеска. Докторирао је 2016. године на катедри за мултиуисциплинарне студије Универзитета у Београду у области инклузије и информационе и комуникационе технологије.

Дејан Масликовић био је ангажован на пословима реформе система државне управе у области културе, уметности, инклузије и употребе информационе и комуникационе технологије-дигиталне трансформације. У Министарству културе је у неколико наврата обављао послове шефа кабинета, помоћника министра, представника Србије у Савету министара културе Југоисточне Европе, у САНУ је радио на позицији помоћника управника послова.

Сада је ангажован као консултант на пројекту Светске банке, е-здравство. Ангажован је у више тела државне администрације на пословима имплементације инклузије као и на међународим пројектима. Добитник је награде Златни беочуг за трајни допринос развоју културе Града Београда.

Свој научни рад конципира тако да има пуну примену у пракси, реформским и стратешким иницијативама нарочито у побољшању положаја особа са инвалидитетом. Објављује радове у водећим међународним часописима из области положаја особа са инвалидитетом и културе.

Педагошки рад

Акредитовани семинари за запослене у установама културе – Култура једнакости

Најважније публикације

Унесите појам претраге
Skip to content