Javno mnenje Srbije 2018 (Internet)


Centar za politikološka istraživanja i javno mnjenje Instituta društvenih nauka iz Beograda sprovodi istraživanje javnog mnjenja u Srbiji.
Upitnik je posvećen stavovima građana prema međunarodnoj politici Srbije, a posebno odnosima Srbije sa Rusijom i Evropskom unijom.

Učešćem u ovom istraživanju omogućavate sticanje objektivnije i reprezentativnije slike o javnom mnjenju Srbije.

Bili bismo vam zahvalni ukoliko biste izdvojili nešto vremena da učestvujete u ovom istraživanju.

Popunjavanje upitnika traje oko 15 minuta.


Ova anketa je dobrovoljna, i Vi možete da prekinete vaše učešće u anketi u bilo kom trenutku.

Ipak, bili bismo Vam veoma zahvalni ukoliko biste jednom započeto odgovaranja priveli do kraja i odgovorili na sva pitanja. Takođe, veoma je važno da u ovoj anketi učestvujete samo jednom.

Svi odgovori koje nam date ostaju anonimni, a Vi možete odbiti da odgovorite na pojedina pitanja na koja ne želite da date odgovor. Očekujemo da ćete slobodno i iskreno odgovoriti na sva pitanja i tako doprineti uspehu istraživanja.

Ako želite da saznate nešto više o ovom istraživanju, ili o svojim pravima i odgovornosti kao učesniku u naučnom istraživanju, na kraju ankete su brojevi telefona i email adrese istraživača koji sprovode istraživanje i koji Vam mogu dati dodatne informacije o bilo čemu što Vas zanima u vezi sa ovom anketom.

Više o aktivnostima institucije koja sprovodi istraživanje možete saznati na ovom linku: (http://www.idn.org.rs/cpijm_cir.php).

Email adresa za informacije o anketi: jms2018@idn.org.rs.

Na kraju ankete možete da uporedite neke od svojih odgovora sa do sada pristiglim odgovorima drugih ispitanika.

Unapred Vam se zahvaljujemo na saradnji!