Истраживања Института друштвених наука

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ИСТРАЖИВАЊА О ФАКТОРИМА РИЗИКА ЗЛОУПОТРЕБЕ ПСИХОАКТИВНИХ СУСПТАНЦИ МЕЂУ МЛАДИМА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

У уторак 22.09. је у Клубу посланика одржана презентација истраживања о факторима ризика злопотребе психоактивних суспстанци које је реализовао Институт друштвених наука.

Ово истраживање има за циљ да допринесе адекватном конципирању Националног програма превенције употребе наркотика међу младима у Србији и помогне креирању нових превентивних програма из ове области.

Пројекат је финансиран путем донације компаније Алкалоид д.о.о.

Линк онлајн публикације се налази на следећем линку:

ИСТРАЖИВАЊЕ ФАКТОРА РИЗИКА ЗЛОУПОТРЕБЕ ПСИХОАКТИВНИХ СУПСТАНЦИ МЕЂУ МЛАДИМА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ


ПРЕДСТАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ ИСТРАЖИВАЊА “СОЦИЈАЛНА ДИСТАНЦА ЕТНИЧКИХ ЗАЈЕДНИЦА У СРБИЈИ”

Centar za istraživanje etniciteta (www.ercbgd.org.rs) i Institut društvenih nauka (www.idn.org.rs) su zahvaljujući podršci Fondacije za otvoreno društvo sproveli istraživanje „Socijalni odnosi između etničkih zajednica u Srbiji“. Cilj istraživanja je bio da se, pre svega, prikupe validni podaci o socijalnoj bliskosti (udaljenosti) etničkih zajednica u Srbiji, a potom i da se ispitaju mogućnosti za uspostavljanje politike integrativne multikulturalnosti i, najzad, da se prikupe podaci o stavovima građana pripadnika nacionalnih manjina o ostvarivanju prava na kulturnu autonomiju i manjinsku samoupravu i o iskustvima sa diskriminacijom na nacionalnoj osnovi.

Прочитајте више