Округли сто „Актуелности медицинског права“: здравствена регулатива након Ковида-19

Истраживачи Института друштвених наука у Београду, Центра за правна истраживања, у сарадњи с Адвокатском комором Војводине организују пети традиционални округли сто о правним питањима у здравству „Актуелности медицинског права – теорија, пракса и законодавство 5″.

Скуп ће бити посвећен питањима међународне здравствене регулативе која су постала нарочито важна после периода пандемије Ковида-19. Светска здравствена организација и остали актери у сфери глобалног здравља и људских права у вези са здрављем носиоци су бројних активности, укључујући и европску канцеларију СЗО-а и активности Европске комисије.

Пандемија је отворила питања „за” и „против”, наиме да ли је регулатива  правно обавезујући или добровољан акт у форми „уговора о пандемији“, који носи визију за изградњу веће правичности и ефикасности у превенцији пандемије, спремности и одговору широм света кроз међународну сарадњу. Сва изнета разматрања  веома су актуелна са становишта права Србије.

Скуп ће имати два тематска дела,  Питања међународне здравствене регулативе и Актуелности медицинског и сродних права у ширем смислу.

Рад скупа биће доступан и онлајн, преко Зума.

https://zoom.us/j/99025357546?pwd=czdNbkZFWEtqamU4U2p4ZGlSVmpXdz09

Meeting ID: 990 2535 7546
Passcode: 998753

Датотеке

Програм скупа

Преузмите ПДФ

Књига сажетака_ћирилица

Преузмите ПДФ

Књига сажетака_латиница

Преузмите ПДФ

Поделите садржај:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Јавни конкурс за попуњавање радног места – директор Института друштвених наука

Датум објаве:

Рок за пријављивање:

30. 11. 2022.

Назив истраживања иде овде

Кратак опис истраживања иде овде у максимално две или три реченице

Рок за пријављивање:

Унесите појам претраге
Skip to content