Одржан скуп: COVID19: социо-демографски процеси, изазови и последице пандемије

25. марта у 12ч одржан је Online скуп „COVID19: социо-демографски процеси, изазови и последице пандемије”. Организатори скупа су били Друштво демографа Србије и Центар за демографска истраживања Института друштвених наука.

Проширени апстракти представљени на скупу биће публиковани у књизи апстракта. У међувремену сви апстракти су доступни у агенди скупа.

На скупу је представљен 21 рад. Највише је било излагача из Србије, али било је излагача из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, и Северне Македоније.

Скуп је отворила председница Друштва демографа Србије, проф. Мирјана Бобић, а гостујуће излагање је држала начелница одељења виталне статистике Републичког завода за статистику Гордана Бјелобрк.

Скуп је био подељен у тематске сесије. Тема прве сесије је био морталитет и ковид 19. Тема друге сесије су били друштвени проблеми услед ковид 19 пандемије. Док је трећа сесија окупила радове у вези са миграцијама и тржиштем рада.
На крају сваке сесије следила је дискусија у којој су сви присутни могли да коментаришу радове и износе своја виђења тема којима су сесије биле посвећене