Најава састанка: „Регионалне консултације о одрживости WBESS мреже и могући наредни кораци у будућности“

У четвртак 26. фебруара, Регионална мрежа Западног Балкана за Европско друштвено истраживање (енг. Western Balkans European Social Survey Regional Network (WBESS) и SCiDEV заједнички организују једнодневни уживо и онлајн догађај о одрживости WBESS -а и могућим наредним корацима.

Наиме, 2020. године, у оквиру пројекта Horizon 2020 SUSTAIN 2 ESS, Институт друштвених наука је иницирао и координисао успостављање WBESS -а. Фокус пројекта је био на организовању радионица, састанака, промотивних активности, као и на процесу заговарања код релевантних националних министарстава у земљама Западном Балкану. Преко именованих контакт особа (енг. National focal points), фокус је био на стварању услова да се што већем броју земаља одобри статус госта или чланства за десети круг ЕСС истраживања.

Регионални консултативни састанак окупиће контакт особе из шест земаља Западног Балкана, националне координаторе ЕСС-а, младе истраживаче и представнике других регионалних мрежа. Једна сесија ће такође бити посвећена Стратешком предвиђању за Западни Балкан за 2035. годину са фокусом на то како истраживања заснована на ЕСС подацима могу допринети стратешком предвиђању.

Састанак уживо ће се одржати уз поштовање свих мера повезаних са пандемијом КОВИД-19 у Србији.

Овде можете наћи агенду састанка.

Линк за придруживање састанку је у наставку:
https://zoom.us/j/91752634635?pwd=ZGZ1ZWgwNUgwZWZtRC94TnA1b3lCQT09

Meeting ID: 917 5263 4635
Passcode: 247932