Међународна онлајн конференција: Западни Балкан из компаративне перспективе – Европско друштвено истраживање

У оквиру пројекта Регионална мрежа Западног Балкана за Европско друштвено истраживање, 4. и 5. децембра 2020. године организује се међународна онлајн коференција под називом „Западни Балкан из компаративне перспективе – Европско друштвено истраживање“.

Циљ ове коференције је да окупи истраживаче и креаторе политика из региона који би представили и дискутовали резултате истраживања заснованих на подацима Европског друштвеног истраживања и других упоредивих сетова података. Форум ће обезбедити неопходно окружење за дискусију о питањима могуће сарадње и удруживања снага у циљу унапређења научног истраживања у региону, укључујући практична питања као што су финансирање, пријаве за грантове за заједничке истраживачко-развојне пројекте, проблеме везане за методологију и архивирање података, итд. Уједно, значајан фокус ће бити стављен на повезивање истраживача са креаторима политика у циљу промовисања употребе научних података за evidence-based креирање политике.

Конференција ће бити дводневни догађај. У првом дану фокус ће бити искључиво на академским садржајима, укључујући презентовање радова и дискусије на тему прикупљања података и изгледима за сарадњу и заједничко публиковање. Други дан ће бити посвећен повезивању истраживача са креаторима политика у региону и дискутовању на који начин академски рад може да буде боље употребљен за evidence-based креирање политика на Западном Балкану и у Европском истраживачком простору.

Агенда конференције

Књига апстраката