Научни скуп Демографски изазови на простору бивше СФРЈ

ОДЛОЖЕН за 2021.

Друштво демографа Србије организује научни скуп „Демографски изазови на простору бивше СФРЈ” 24 априла у Београду. Скуп ће се састојати из три панела:   

  1. Природно обнављање становништва у функцији демографског (не)развоја у земљама бивше Југославије – модераторка др Биљана Радивојевић (Економски факултет, Универзитет у Београду)
  2. Миграције у функцији демографског (не)развоја у земљама бивше Југославије – модератор др Владимир Никитовић (Центар за демографска истраживања – Институт друштвених наука, Београд) 
  3. Структуре становништва у функцији демографског (не)развоја у земљама бивше Југославије – модераторка др Вера Глигоријевић (Географски факултет, Универзитет у Београду) 

Сваки учесник се приликом регистрације пријављује за учешће у панелу. Након приспелих пријава за дискусију, модератори ће учеснике скупа известити о садржини сваког панела, прецизнијем распореду излагања и току дискусије. Уколико председништво процени да нека од приспелих пријава није у духу теме овог научног скупа, учесници ће бити позвани да се прилагоде неком од предложених панела.  За учеснике заинтересоване за публиковање радова, предвиђено је специјално издање научног часописа Становништво, где би се кроз редован рецензентски поступак, приредио број посвећен предстојећем скупу ДДС. 

Пријава и учешће у панел дискусији нису обавезни услов за учешће на научном скупу ДДС. Такође, учесници могу присуствовати или дискутовати у оквиру сва три панела. Регистрација за скуп и пријава теме за панел се врше електронски попуњавањем формулара. 

Подсећамо на котизацију у износу од 2.500 РСД или 25 ЕУР (освежење током пауза, радни ручак, излет), коју можете уплатити на рачун Друштва демографа Србије (205-0000000025222-82). 

Крајњи рок за пријаву теме је 20. март. Уплата котизације до 1. априла. 

За учеснике из иностранства могуће је платити котизацију на вратима.

Скуп ће почети 24. априла у 10 часова у сали на првом спрату Института друштвених наука у Београду, Краљице Наталије 45.